Öğrenciler için İngilizce Özel Ders

Başlangıç orta ve ileri seviye öğrenciler için 24 dört saatlik süreç, 1 grup ders olarak düşünülür. Bu grup içindeki bir öğrenci için, okulundaki eğitim sistemine uygun bir not yükseltme programı çalıştırılır. Bu programda geriye dönük dersler gözden geçirilir; öğrencinin okuldaki derslerine olan ilgisinin oluşmasını ve artmasını sağlayarak okul eğitim programı önüne geçilir ve kendi dersini yardımsız olarak izleyebilecek durumuma getirilerek bırakılır. Gerektiği durumlarda ailesi ve ders öğretmeni ile işbirliği sağlanarak sorunun ayrıntılı çözümü yoluna gidilir.

Birçok öğrenci için yardımsız başlangıçlar çok fazla sonuç getirmez. Ancak yardımla devam almaya alışmış bir öğrencinin de başarısını sürdürmesi beklenemez. Zaman içinde kendinden bağımsız nedenlerle sınıf derslerinde başarısız olmuş bir öğrenci, öncelikle diğer derslerde başarılı olma nedenleri hatırlatılmalı ve dersle ilgili duygusal kırgınlığını giderecek önemli telkinler sağlanmalıdır. Dersine gösterilen emeğin karşılıksız olmadığını anlayan ve sorunlu olduğu dersin aslında sadece biraz ilgiye ihtiyacı olduğu anlaşıldığında, aradaki kırgınlık giderilmeye başlayacak ve bağlar oluşup, kısa bir süre sonra güçlenme devam edecek.  Bize göre ilk öğretimin birinci sınıfını bir şekilde geçmeyi başarmış bir öğrenci, istediği her şey olma yetisine sahiptir. Kalan bütün mesele, o birinci sınıfı geçerken ne yapmaktan vaz geçmeye başlamışsa, başarısını devam ettirmesine engel o türdeki kırgınlıkları belirleyip ortadan kaldırmasına yardımcı olmaktır.  

Genel İngilizce özel dersler, genç öğrencilerin okul içindeki İngilizce eğitimlerinden daha fazlasını kısa bir zaman içinde edinmeleri amacı ile düzenlenir. Sıfır yaş grubu dil eğitim için geliştirdiğimiz, öncelikle kendi ana dili yaşına uygun bir dil düzeyini, İngilizce eğitim düzeyine taşımakla başlanır. Kendi yaş ve kişisel özelliklerine uygun bir düzeyde İngilizce eğitimleri için bir dil öğrenme programı başlatılır. Öncelikle konuşmayı ve duymayı sağlamaya çalışan yoğun ama eğlenceli dil eğitimleri ile kısa bir zaman içinde bilgilerini beceriye dönüştürebilecek bir beceri-birikim alt yapısı oluşur.

Okuldaki genel eğitim içinde başlangıç orta ve ileri seviye öğrenciler için 24 dört saatlik süreç, 1 grup ders olarak düşünülür. Bu grup içindeki bir öğrenci için, okulundaki eğitim sistemine uygun bir not yükseltme programı çalıştırılır. Bu programda geriye dönük dersler gözden geçirilir; öğrencinin okuldaki derslerine olan ilgisinin oluşmasını ve artmasını sağlayarak okul eğitim programı önüne geçilir ve kendi dersini yardımsız olarak izleyebilecek durumuma getirilerek bırakılır. Gerektiği durumlarda ailesi ve ders öğretmeni ile işbirliği sağlanarak sorunun ayrıntılı çözümü yoluna gidilir. Birçok öğrenci için yardımsız başlangıçlar çok fazla sonuç getirmez. Ancak yardımla devam almaya alışmış bir öğrencinin de başarısını sürdürmesi beklenemez. Zaman içinde kendinden bağımsız nedenlerle sınıf derslerinde başarısız olmuş bir öğrenci, öncelikle diğer derslerde başarılı olma nedenleri hatırlatılmalı ve dersle ilgili duygusal kırgınlığını giderecek önemli telkinler sağlanmalıdır. Dersine gösterilen emeğin karşılıksız olmadığını anlayan ve sorunlu olduğu dersin aslında sadece biraz ilgiye ihtiyacı olduğu anlaşıldığında, aradaki kırgınlık giderilmeye başlayacak ve bağlar oluşup, kısa bir süre sonra güçlenme devam edecek.  Bize göre ilk öğretimin birinci sınıfını bir şekilde geçmeyi başarmış bir öğrenci, istediği her şey olma yetisine sahiptir. Kalan bütün mesele, o birinci sınıfı geçerken ne yapmaktan vaz geçmeye başlamışsa, başarısını devam ettirmesine engel o türdeki kırgınlıkları belirleyip ortadan kaldırmasına yardımcı olmaktır.  

2 Comments

Yorum bırakın